Vizitatori TatiV

venerdì 12 novembre 2010

0001 - Terapeutul Calina Dumitru -omul care a scapat din ghiarele mortii cu ajutorul spanzului

Cu Dl. Calina ce s-a mai intamplat?
29.07.2008, 21:17Constantin Barbu

Cautand sa aflu ce s-a mai intamplat cu Dl Calina am gasit pe ineternet acest articol ce a aparut in 2006. Sa inteleg ca si dansul e acum in sua?

Motivind ca spinzul este o planta toxica
DSP Iasi a inchis cabinetul terapeutului Dumitru Calina

De mai bine de zece ani, ieseanul Dumitru Calina trateaza bolnavii de cancer cu niste preparate pe baza de spinz. Ceaiurile, tincturile si pulberile pe care le foloseste sint facute dupa o reteta proprie, iar secretul tratamentelor consta, de fapt, in dozarea acestor preparate pentru fiecare pacient in parte, in functie de tipul cancerului si de starea bolnavului.
De obicei, la Dumitru Calina ajungeau oameni disperati, cazuri de cancer in ultimul stadiu, bolnavi cu metastaza carora doctorii nu le mai dadeau multe zile de trait. "Am sute de cazuri rezolvate, cancere dintre cele mai grave si chiar leucemii. Am vindecat de cancer tot felul de oameni, chiar si medici oncologi. Spinzul vindeca suta la suta acolo unde inca nu s-a trecut la interventia chirurgicala. In cazurile operate, rezultatul depinde de vechimea bolii si de starea in care se afla pacientul. Aici, proportia de vindecare este de 50-60 la suta", ne-a spus Dumitru Calina.
Desi a reusit sa scape foarte multi oameni din ghearele mortii, tratamentul sau cu spinz a fost mereu contestat de catre unii biochimisti, care il acuzau ca jongleaza periculos cu o planta foarte toxica, nerecomandata in fitoterapie. Totusi, parerile sint impartite. Cercetari clinice si de laborator efectuate, anul trecut, la Cluj, Timisoara, Arad si Institutul Cantacuzino din Bucuresti au adus argumente incontestabile ca spinzul poate fi eficient impotriva cancerului cu orice fel de localizare, dar mai ales in cazul tumorilor cerebrale si mamare. S-a mai constatat ca diferentierea tratamentului cu spinz nu se face in functie de localizarea cancerului, ci in functie de starea pacientului.
Pina cind cercetarea din industria farmaceutica romaneasca se va dezmetici si va lua in serios aceste argumente, este de asteptat sa mai treaca multi ani. La nivelul Ministerului Sanatatii si al Directiilor de Sanatate Publica, tratamentele cu spinz sint considerate, in continuare, periculoase doar pentru ca spinzul este o planta toxica. O cura cu ceai sau tinctura de spinz la Dumitru Calina dura 20 de zile si costa cu putin peste un milion de lei, cu tot cu taxa de cabinet. Infim fata de costurile unui tratament cu citostatice. Acum, tratamentele sale au fost interzise, iar cabinetul nu a mai primit aviz sanitar din partea DSP Iasi. "Au motivat ca spinzul este toxic si gata! Eu m-am saturat sa tot explic mereu ca secretul acestei plante este dozajul, este sa stii sa-i stapinesti puterea toxica in asa fel incit s-o transformi in putere terapeutica. Eu stiu sa fac asta! Daca asa au considerat ei ca trebuie sa inchid cabinetul, nu am ce face! Imi pare rau pentru bolnavi, dar o sa plec in alta tara, unde o sa gasesc mai multa intelegere. Cu toate ca mi-am facut publica intentia de a colabora cu industria farmaceutica de la noi pentru producerea unor remedii anticancer pe baza de spinz, nimeni nu a luat demersul meu in serios. De ce? Cred ca sint interese... Spinzul ar putea anula o intreaga industrie de citostatice si mai ales importurile care se fac pe comisioane grase. Am fost invitat in SUA, pentru a ajuta acolo la niste experimente. Cred ca o sa plec... In Romania nu se poate face nimic!", ne-a declarat Dumitru Calina.
Pentru ca un medicament sau un remediu natural sa fie avizat de catre Ministerul Sanatatii sau omologat de Agentia Nationala a Medicamentului, producatorul este luat in seama numai daca are un laborator propriu, cu peste 10 camere si o tehnologie pe masura. Deci, o mica fabricuta. Putini terapeuti au resurse financiare pentru asa ceva si cu atit mai putin cei care trateaza cu spinz. S-a inchis un cabinet medical, unde totul era la vedere si putea fi controlat in mare masura si nu s-a reusit altceva decit trimiterea tratamentelor cu spinz in subteranele terapeuticii. Aceste tratamente se vor face in continuare, indiferent de aprobari, pentru ca, pina la urma, este alegerea bolnavilor. Numai in Iasi sint cel putin 10 persoane care fac la domiciliu astfel de tratamente, cu mai putina sau mai multa pricepere. Retetele pentru ceai de spinz se vind in piata, la taraba. Or, este mult mai periculos ca bolnavii sa incerce singuri aceste tratamente decit sa le faca intr-un cabinet medical, sub atenta supraveghere a unui terapeut! (Costel Iacob)

29.07.2008, 15:44Viorica Buzdugan
Inca odata inteligenta romaneasca este vanduta strainilor in loc sa fie apreciata si pusa in valoare in tara.


Leac pentru vindecarea tumorilor cerebrale
In urma numeroaselor cereri de ajutor, venite din partea unor oameni cu tumori cerebrale, m-am hotarat sa va recomand un leac babesc, cu rezultate spectaculoase. El a fost folosit de o cunostinta apropiata, care s-a vindecat. Internat in spital cu tumoare la creier, bolnavul, avocat de profesie, a fost externat, dandu-i-se putin de trait. Familia s-a pregatit de inmormantare, facandu-i chiar si sicriul. O batrana (Dumnezeu sa-i dea sanatate) i-a recomandat sa incerce un tratament cu spanz (nu stiu denumirea stiintifica, dar cineva mi-a confirmat ca exista in dictionarele cu plante medicinale). Astazi, avocatul respectiv isi desfasoara activitatea in mod normal, in cadrul baroului din Iasi. Iata reteta: Se fierb 2 litri de apa, timp de o jumatate de ora. Din apa fiarta se masoara 1 1/4 litri, in care se pun 7 lingurite pline (cu varf) cu spanz pisat si se mai fierb 5 minute. Se lasa la racit, apoi se strecoara prin tifon. Sticla se tine la frigider. In prima zi, se ia cate o lingurita dimineata, la pranz si seara, dupa mese. A doua zi, se iau cate 2 lingurite dimineata, la pranz si seara, dupa mese; a treia zi se iau cate trei lingurite etc. Doza zilnica se mareste cu o lingurita pe zi, pana se ajunge la 20 lingurite dimineata, 20 la pranz si 20 seara. Se face o pauza de 10 zile, dupa care se repeta tratamentul. Daca nu ajunge cantitatea preparata initial, sa mai face o portie.
O anonima din Iasi
Fiindca sunt prea implicata in cazul de vindecare, nu pot sa-mi dezvalui identitatea. Iertare pentru anonimat.

Formula As - Nr. 940, 16.10.2010 - 22.10.2010

Nessun commento:

Posta un commento