Vizitatori TatiV

domenica 14 novembre 2010

0006 - PLANTE MINUNI,SURORI ALE SPANZULUI

VASCUL - invingator in lupta cu cancerul
Terapii alternative
Dr. EDUARD TOGOREANU medic primar chirurg, specialist in terapii complementare si psiho-oncologie

"Extractul de vasc este benefic in orice tip de cancer"

- Stimate domnule doctor, sunteti unul dintre initiatorii tratamentului cu ISOREL - un extract de vasc cu puternice proprietati antitumorale. Pentru un medic chirurg, pare o alegere "excentrica". Ce v-a determinat sa porniti in aceasta "aventura" terapeutica?

- Totul a inceput prin 1988, cand am descoperit conceptul de medicina antroposofica al lui Rudolf Steiner, care mi-a starnit interesul si am inceput sa aprofundez cu seriozitate domeniul. Mie mi s-a parut interesant de aplicat in oncologie, fiindca aveam dej a o practica chirurgicala in urma careia mi-am dat seama ca bisturiul, chimioterapia si radioterapia nu prea dau rezultate. Astfel ca am acceptat oferta si am plecat la o bursa in Elvetia, la "Lukas Clinic", o institutie medicala impresionanta, finantata partial de statul elvetian, partial din donatii, unde bolnavii de cancer se trateaza intr-un mod mai putin conventional. Acolo am invatat, pas cu pas, alte abordari ale terapiei oncologice: terapia cu vasc, terapia prin modelaj, terapia cu muzica, terapia prin desen, terapia cu bai si turnari de apa, masajul ritmic, terapia prin euritmie (un fel de dans, dar mult mai complex) etc. Practic, dupa ce bolnavii erau tratati in sistemul medical alopat, veneau la acest sanatoriu si-si completau tratamentul. Iar rezultatele erau pur si simplu fantastice, bolnavii avand o rata de vindecare impresionanta!... Marea calitate a medicinei antroposofice este personalizarea stricta a tratamentului in functie de o serie intreaga de parametri fizici si psihici, care orienteaza medicul spre cea mai eficienta terapie, compatibila cu particularitatile bolnavului. Tot acolo am inteles si formidabila oferta terapeutica a vascului, motivata de studii stiintifice foarte laborioase. Am facut un curs suplimentar, unde am invatat cum sa-l administrez, in functie de particularitatile bolnavului. Prin 1998, am adus ISOREL-ul in Romania, l-am omologat si chiar am organizat o serie de congrese, prin care am dorit sa instruim cat mai multi medici cum sa-l utilizeze in tratament, dar interesul a fost destul de slab, costurile prea mari, asa ca am renuntat.

- In ce consta succesul terapiei cu vasc?

- Vascul a fost obiect de studii aprofundate pentru cercetatorii din Elvetia, in baza indicatiilor lui Rudolf Steiner. Rezultatele acestor cercetari au fost preluate si de alte centre medicale din Germania, Austria si Franta, demonstrandu-se foarte clar doua aspecte: efectul anticancerigen este dat de actiunea directa asupra celulelor canceroase, indiferent de natura cancerului; imbunatatirea starii generale, prin stimularea metabolismului normal (dereglat in cancer atat din cauza bolii in sine, cat si a tratamentelor conventionale invazive), stimularea imunitatii prin cresterea producerii de limfocite T, normalizarea numarului de leucocite, trombocite si hematii, stimularea regenerarii tesuturilor (utila in refacerile distrugerilor tisulare produse de radioterapie si chimioterapie), normalizarea metabolismului sistemului nervos si diminuarea durerilor.



- ISOREL poate fi utilizat ca terapie unica, ori se recomanda asocierea lui cu tratamentul antitumoral clasic?

- Este timpul sa terminam cu legendele monoterapiei cu vasc, spanz, marul-lupului, regimuri alimentare restrictive etc. Tratamentul bolii canceroase este foarte complex si trebuie sa includa atat tratamentele antitumorale clasice, cat si pe cele naturale. Si noi recomandam extractul de vasc in asociere cu terapia clasica, dar (atentie!), in functie de starea generala a pacientului, fiecare bolnav fiind considerat un caz special!

- Cum se administreaza ISOREL si pentru cat timp?

- Administrarea extractului de vasc este particularizata la fiecare pacient in functie de starea generala de sanatate, de parametrii biochimici si de stadiul afectiunii, durata unui tratament fiind in general de un an si jumatate.



Sperante de viata

- In ce tipuri de cancer s-au observat cele mai bune rezultate ale terapiei cu ISOREL?

- Practic, extractul de vasc este benefic in orice tip de cancer. Prin aceasta terapie, eu nu sunt preocupat sa ajung la organul atins de cancer, ci vizez boala manifestata in intregul organism. Nu atacam efectiv cancerul, ci ridicam gradul de rezistenta al organismului, pentru a-si gasi singur calea de vindecare. Cancerul este o boala a intregului organism, iar ISOREL - prin distrugerea selectiva a celulelor canceroase, prin stimularea metabolismului si a sistemului imunitar - este util in sustinerea functiilor vitale ale organismului si diminuarea efectelor secundare ale tratamentelor oncologice clasice.

- Ce doze de medicament foloseste un bolnav in tratamentul lunar si cat costa acestea?

- Dozele sunt diferite de la un pacient la altul, iar costurile sunt mai mici decat fumatul a doua pachete de tigari pe zi. Singurul impediment este ca se administreaza injectabil.

- In ce forme de cancer nu are efect tratamentul cu Isorel?

- Extractul de vasc nu are efecte terapeutice in cancerele depasite clinic, in care tumora-mama, primara, nu s-a extirpat si exista deja metastaze generalizate, in starea finala. In aceste cazuri, se poate obtine doar prelungirea vietii pacientului, concomitent cu o calitate mai buna a ei - doar atat, din pacate, dar pentru un bolnav acestea inseamna foarte mult!...



- Recomandati bolnavilor si alte produse naturale destinate "imblanzirii" acestei boli groaznice?

- In primul rand, punem accent pe componenta psihica a bolnavului de cancer. Intotdeauna, bolile canceroase au o puternica determinare psihica, deci modificarea sufleteasca este fundamentul pe care se adauga, una peste alta, caramizile celorlalte terapii. Orice pacient, pentru a putea lupta eficient cu boala, trebuie sa beneficieze de o atmosfera plina de iubire in mediul familial si sa-si reevalueze conceptiile despre viata. Psiho-oncologia se ocupa de acest aspect important in procesul de vindecare, ajuta pacientul sa-si constientizeze starea si prioritatile, sa dea valoare fiecarei clipe, ceea ce face ca bolnavul sa se implice efectiv in tratament, sa lupte in mod real cu afectiunea, sa nu capituleze...
Apoi, sustinem tratamentul cu o serie intreaga de suplimente alimentare: vitamine, oligoelemente (seleniu, zinc, cupru, fier, mangan, magneziu, argint, aur, nichel etc.) - prezente in doze scazute in boala canceroasa, antiinflamatoare naturale, de tipul resveratrolului, antioxidanti, enzime si fermenti digestivi etc. De asemenea, recomandam praf de coral, care este un produs foarte usor asimilabil si alcalinizeaza intens organismul, ceea ce reduce efectul nociv al aciditatii (aceleasi efecte se obtin prin utilizarea sucului de sfecla rosie, morcov si varza, dar acest praf de coral este mai usor de administrat). Folosim si anumite tincturi din plante medicinale, dar diluate in doze homeopatice, pentru ca efectul lor sa fie cu adevarat benefic. Atentie, nici o tinctura de baza nu se consuma nediluata!

"Am depistat peste 100 de probleme de ordin psihic si afectiv care pot duce la declansarea bolii canceroase!"

- Dupa atatia ani de experienta in acest domeniu, priviti cancerul cu mai multa detasare? Credeti ca bolnavii au sanse mai mari de vindecare?

- Nu pot privi cancerul cu detasare, ci mai degraba cu intelegere. In conditiile actuale, de nesiguranta sociala si economica, de modificare si subminare a va lorilor sociale clasice, de abordare artificiala a modului de trai, personalitatea individului se dizolva in norme sociale, pe care nu mai are cum sa le inteleaga. Ca sa fiu mai explicit, consider ca boala canceroasa este declansata in special de marile conflicte interioare ale unui individ cu o personalitate slaba, neproductiva, la introvertitul cu nesfarsit dialog interior.

Toti mancam prost, toti traim intr-o atmosfera poluata, toti suntem stresati, supusi noxelor si iradierilor, dar numai o parte din noi vor face cancer. Oare de ce?

- Cat de importanta este psiho-oncologia in tratamentul bolnavului de cancer?

- As putea spune ca este esentiala, atat timp cat depisteaza marile frustrari sau nelinisti ale pacientului, care pot fi chiar cauzele declansarii bolii canceroase! Intotdeauna, vindecarea este posibila numai daca relatiile sufletesti ale bolnavului cu lumea s-au schimbat in bine. Psiho-oncologia este strict necesara, pentru ca bolnavul de cancer trebuie sustinut si psihic, nu numai fizic. Dar, pentru a face acest lucru, medicul trebuie sa stie foarte bine cine este acest om, ce asteptari are el de la viata, ce s-a intamplat cu el pana sa se imbolnaveasca. Exista ideea gresita ca boala se declanseaza peste noapte. "Pana acum ma simteam bine" - spun unii. "Dintr-o data, m-am imbolnavit!". Aceasta este o idee falsa! Intotdeauna, o boala fizica isi are radacinile intr-o suferinta a sufletului! Toti acesti bolnavi au avut evenimente psihice majore in viata, care de alfel nu le sunt straine nimanui... Toti avem decese in familie, toti am avut pierderi financiare sau am suferit schimbari in viata profesionala. Multi dintre noi divortam sau suferim sentimental pe parcursul vietii, ori ne insusim vina unui esec de orice natura. Insa nu toti reactionam in acelasi mod!... Asta-i marea problema! Inventariind toate aceste cazuri, am depistat peste 100 de probleme de ordin psihic si afectiv care pot duce la declansarea bolii canceroase! Insa acelasi eveniment poate avea impact diferit asupra mai multor persoane. Psiho-oncologia inventariaza si analizeaza starile sufletesti si psihice ale pacientului inainte sa faca boala si dupa aceea, pentru a gasi calea optima de tratament. Dar unii pacienti incearca sa isi ingroape atat de adanc suferinta, incat este dificil sa o mai descoperi.
In acest sens, va pot povesti un caz interesant. O femeie necasatorita, mama unei adolescente de liceu, vine cu metastaze vertebrale dupa o operatie pentru o tumora de san. A urmat tratamentul oncologic clasic. Incepem tratamentul cu ISOREL, care nu da rezultate spectaculoase, dar de bine, de rau, boala nu se agraveaza. Oare unde este problema?... O rog sa-mi modeleze, din plastilina, un subiect la alegere. Vine cu un cos format din doua conuri unite la varf, unul mai mare si celalalt mai mic, care continea mai multe figuri similare, mai mici. Este greu sa va explic ce insemnatate au aceste detalii, insa mi-am dat seama ca ceva nu este in regula cu personalitatea ei. Descopar din discutii ca la intrarea in facultate s-a aflat ca parintii ei au facut parte dintr-un anume partid politic, condamnat de comunisti. A fost obligata sa-si schimbe identitatea, fiind adoptata de un unchi, viata ei suferind o torsiune dramatica. Tehnic, aceasta metoda a devenit un obicei de viata, pe care l-a adoptat ulterior in relatiile cu cei din jur. In tot ceea ce facea isi ascundea identitatea, modelandu-se dupa cerinte.

Din momentul in care a devenit constienta de comportamentul ei, tratamentul a inceput sa dea rezultate. Dupa ce a invatat sa "puna piciorul in prag", traieste linistita, complet vindecata!
Unii pacienti sunt atat de reticenti la acest tip de "destainuire", incat nu poti sa scoti la suprafata nimic din trecutul lor. Refuza, pur si simplu, sa vorbeasca, fara sa-si dea seama ca acest lucru le poate aduce vindecarea. Spun ca evenimentele din viata lor nu sunt importante, chiar daca eu incerc sa-i conving de contrariu! Alti bolnavi nu vor sa se stie ca sufera de cancer, considerandu-l o boala rusinoasa... Este cu atat mai complicat atunci cand ai de lucrat cu familia pacientului, care nu constientizeaza ce importanta are un mediu in care bolnavul sa aiba parte de intelegere, de dragoste, sa simta efectiv ca se poate bizui pe sprijinul celor dragi. De multe ori, atunci cand boala devine chinuitoare si invalidanta, bolnavul simte ca este o povara pentru familie. Stiu destule cazuri care s-au sfarsit dramatic, pentru ca bolnavii nu au simtit nici un sprijin din partea celor dragi. Mai mult, pacientii au nevoie de medicamente si de suplimente alimentare care sa le sustina activitatea organismului, iar costurile acestora nu sunt deloc de neglijat. Insa nu de putine ori, bolnavii isi pierd serviciul, pentru ca sefii sau patronii lor considera ca sunt irecuperabili si se grabesc sa angajeze pe altcineva in loc, temandu-se ca ei nu ar mai putea face fata cerintelor postului.
Si atitudinea unor medici este condamnabila: se uita compatimitor la bolnavul de cancer si ii spun ca, din pacate, nu mai au ce-i face, ca mai are de trait nu stiu cate luni... Nu se poate asa ceva! Pentru ca, uneori, suferinta si lipsa sperantei pot impinge un om la gesturi necugetate...
Psiho-oncologia se bazeaza pe principalul suport din familie, cel care sustine bolnavul in lupta cu boala, pe care-l invata noile nevoi si asteptari ale pacientului, astfel incat acesta sa se simta inteles, iubit, implinit si ingrijit. Un lucru e sigur: nici pentru apropiatii bolnavului nu este usor sa-i accepte nelinistea continua, frustrarile si starile depresive. Marea arta este sa gasesti acea cale de mijloc, de armonie intre bolnav si familia sa, intre tratamentul alopat si cel natural. In succesul tratamentului, conteaza enorm componenta psihica a bolnavului! Cu cat este mai optimist, mai jovial, mai increzator in viata, cu atat tratamentul are mai multe sanse de reusita!

D-l dr. EDUARD TOGOREANU poate fi contactat la tel. 0722/70.73.06 sau la e-mail: togoreanu_eduard@yahoo.com
Detalii despre tratamentele cu extract de vasc puteti gasi pe site-ul www.togoreanu.ro

TatiV sursa
Formula As
Nr. 941, 23.10.2010 - 29.10.2010

Nessun commento:

Posta un commento